Crama Nobless
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Fantomele din Amityville

marți, 12 mai 2015


     Cea mai cunoscută şi totodată înfiorătoare poveste cu stafii a sfârşitului de secol e probabil cea din Amityville, New York, care s-a petrecut în casa de la numărul 112 de pe Ocean Avenue. Terifianta poveste a captat atenţia publicului şi a făcut obiectul unei cărţi de mare tiraj, precum şi al unui film de succes. Situaţia se explică prin faptul că publicul american este mai receptiv decât oricare altul la astfel de istorii, şi este mai înclinat să creadă în veridicitatea faptelor. Nu încape nici o îndoială că în casa de pe Ocean Avenue numărul 112, s-a întâmplat ceva îngrozitor, însă a fost într-adevăr implicată o fantomă?

   Casa a fost construită în 1924, în stil colonial olandez, iar proprietarii au trăit fericiţi în ea timp de mai mulţi ani. Pentru că avea amintiri atât de frumoase şi se simţea legată sufleteşte de casa copilăriei, fiica proprietarilor a ales să trăiască în casa părintească împreună cu propria familie. În 1960 casa a fost vândută unui cuplu care a locuit acolo până în 1965, când au îbstrăinat-o pentru că au divorţat. În iunie 1965 casa a intrat în posesia familiei DeFeo, în sînul căreia nu domnea armonia din pricina abuzurilor comise de domnul Ronald DeFeo.

 Timp de nouă ani, în afară de evenimentele cauzate de domnul DeFeo, nu a spus nimeni că s-ar fi produs vreun alt eveniment terifiant. Totul s-a schimbat într-o singură noapte, cea de 18 noiembrie 1974, când unul dintre fii, Ronald DeFeo jr. şi-a împuşcat mama, tatăl, cei doi fraţi şi două surori. După exact un an de zile, în decembrie 1975, casa a fost cumpărată de un tânăr cuplu, George şi Kathy Lutz, împreună cu cei trei copii ai lor. Cînd s-au mutat în casă membrii familiei Lutz îi cunoşteau teribila istorie. Aproape imediat ei au fost martorii unor fenomene stranii - uşile şi ferestrele se deschideau de la sine şi se auzeau sunete bizare, iar preotului catolic care venise să alunge spiritele rele, o voce demonică i-a ordonat să plece.

Situaţia s-a înrăutăţit rapid. Pe pereţi au început să se prelingă urme de sânge şi substanţe lipicioase, au apărut nori pe la ferestre, fantomele şi- au manifestat prezenţa mult mai des şi, în plus, unul din copiii familiei a început să comunice cu un porc, pe nume Jodie, în care se pare că se întrupase o forţă demonică. Într-una din nopţi Kathy Lutz a fost chiar aruncată din pat de către o forţă supranaturală şi pretinde că a văzut faţa diavolului pe peretele şemineului. După 28 de zile de teroare, familia Lutz s-a mutat şi la scurt timp după aceea a apărut în presă povestea lor.



   În 1976 doi dintre cei mai faimoşi investigatori în domeniul paranormalului, Ed şi Lorraine Warren, au fost filmaţi de către o echipă a unei televiziuni de ştiri în timp ce cercetau casa.Cei doi au declarat că locuinţa era într-adevăr bântuită de spirite demonice, însă alţi specialişti în domeniu s-au dovedit mai reticenţi.

   Încă de la început doctorul Stephen Kaplan, directorul executiv al Institututlui de Parapsihologie din America, care are sediul în New York, a avut serioase dubii în privinţa poveştii şi în urma cercetărilor întreprinse, a descoperit aspecte interesante despre cei doi soţi Lutz. Din păcate, cercetările lui nu au fost luate în seamă. Ulterior s-a aflat că cei doi soţi luaseră legătura cu un autor, Jay Anson, care a scris o carte, „Teroarea de la Amityville -o adevărata poveste”. Cartea, publicată în 1977, s-a bucurat de un mare succes la public şi, bineînţeles că s-a turnat şi un film, care a fost difuzat în 1979.



   Aşa cum a bănuit doctorul Kaplan, în spatele poveştii soţilor Lutz au existat acţiuni şi motivaţii dubioase. El a descoperit că avocatul care l-a apărat pe tânărul DeFeo s-a întâlnit cu soţii Lutz înainte de a fi publicată povestea. Kaplan nu a găsit nici o dovadă concretă care să susţine măcar o parte dintre afirmaţiile publicate în carte, în schimb a descoperit că, după nici două săptămâni, soţii Lutz s-au întors în casa din care plecaseră din cauza terorii. De asemenea, mulţi detectivi au descoperit că cei doi soţi au semnat contractele pentru publicarea cărţii şi turnarea filmului imediat după ce s-a aflat despre această poveste.

   Ar mai trebui menţionat un aspect important: după plecarea soţilor Lutz în casa din Amityville au mai locuit trei familii şi, nici una dintre ele nu a semnalat fenomene ciudate.

   Mulţi dintre cei care au cercetat cazul, precum şi cinicii, au concluzionat că întregul caz trebuie pus mai degrabă pe seama lăcomiei, decât a fenomenelor paranormale.
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Alte articole interesante :

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2015. 12 Monkyes.Mistere.Enigme.Curiozitati. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Omae
Proudly powered by Blogger