Pentru că se apropie Paştele şi mulţi cumpără cu această ocazie carne de oaie sau de miel, vă propunem să preparaţi o reţetă de mici cu carne de oaie.
Reţetă de mici cu carne de oaie:
Ingrediente
300 g carne grasă de vită
300 g carne de oaie
3-4 căţei de usturoi
1 vârf de cuţit bicarbonat sau 1/2 pahar apă minerală
2 linguri ulei
cimbru piper sare
Mod de preparare
Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte cu lama unui cuţit, apoi se amestecă în două linguri de apă.
Carnea de oaie şi de vită se spală, se lasă la scurs, se curăţă de pieliţe şi se taie cuburi, notează restaurantedelux.ro.
Urmează să treceţi carnea de oaie de trei sau patru ori prin maşina de tocat, iar rezultatul îl amestecaţi cu bicarbonatul, sucul strecurat de la usturoi, cimbrul, sarea si piperul presărate după gust.
După ce compoziţia se omogenizează, se pune la rece timp de minim 12 ore.
Cu mâinile umezite, luaţi câte o lingură din compoziţie şi formaţi mititeii. Puneţi micii pe grătarul încins şi lăsaţi-i să se frigă pe toate părţile. (evident :)
Poftă bună!
0 comentarii:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !