Crama Nobless
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Cei mai ciudati copaci din lume

joi, 23 aprilie 2015

Cei mai ciudaţi copaci din lume. Aspectul neobişnuit, locul în care „vieţuiesc” ori calităţile bizare ale acestor arbori îi transformă în adevărate curiozităţi ale naturii.

Eucaliptul Curcubeu



 Eucaliptul Curcubeu este un copac cu trunchiul viu colorat care „se trage” din Filipine. Pe măsură ce arborele îmbătrâneşte, scoarţa acestuia îşi schimbă culoarea de la verde, la albastru, mov, portocaliu şi maro.

 Copacul sticlă



 Copacul Sticlă este unul din cei mai otrăvitori copaci de pe pământ. Acesta se găseşte în Namibia, iar seva sa lăptoasă era folosită în trecut de băştinaşi pentru otrăvirea săgeţilor, scrie listverse.com.  

Copacul Wawona



Situat în Parcul Naţional Yosemite din Statele Unite ale Americii, copacul Wawona a fost tăiat în formă de tunel în 1881, devenind astfel o populară atracţie turistică. Acesta s-a prăbuşit însă în 1969 din cauza greutăţii zăpezii de pe el. Vârsta copacului a fost estimată la 2.300 de ani.    

Copacii de bumbac din templul Ta Prohm



Aceşti copaci proveniţi din Cambodgia sunt reprezentativi pentru templul Ta Prohm, rădăcinile lor atârnând pe acoperişul templului, în timp ce trunchiul ajunge la o înălţime impresionantă. Templul este protejat de UNESCO.  

 Baobabul din Sunland



 Baobab-ul din Sunland, Africa de Sud, are peste 6.000 de ani, 47 de metri în circumferiţă şi 20 în înălţime. În 1933 copacul a fost transformat într-un bar cu o capacitate de 15-20 de persoane.  

Copacul Burmis



 Copacul Burmis este un pin flexibil situat în apropiere de Alberta, în Canada. Acesta este considerat un arbore neobişnuit deoarece trăieşte fără a avea, aparent, rădăcină. Estimativ, copacul „a murit” în 1970, însă are o vârstă cuprinsă între 600 şi 750 de ani.

 Arborele Vieţii



 Arborele Vieţii, situat la doi kilometri de Jebel Al Dukhan, în Bahrain, este considerat un adevărat fenomen al naturii. Vechi de aproape 400 de ani şi cu o înălţime de aproximativ 10 metri, acest copac trăieşte, în mod miraculos, deşi este situat în mijlocul deşertului, departe de orice altă formă de vegetaţie sau sursă de apă. Arborele vieţii, aflat sub proteţia UNESCO, este o veritabilă atracţie turistică, atrăgând peste 50.000 de vizitatori în fiecare an.    

  Le Chêne Chapelle (Capela Stejar)



Le Chêne Chapelle este un stejar aflat în Allouvill-Bellefosse în care au fost „sculptate” două capele. Copacul are aproximativ 800 de ani, iar Le Chêne Chapelle există din 1600.


Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Alte articole interesante :

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2015. 12 Monkyes.Mistere.Enigme.Curiozitati. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Omae
Proudly powered by Blogger