Crama Nobless
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Paranormal in padurea Baciu-Sacele

luni, 1 iunie 2015

Celebra Pădure Hoia-Baciu de lîngă Cluj, polul fenomenelor paranormale din România, are o concurenţă serioasă în Săcele, unde există o pădure la fel de misterioasă şi care, ce coincidenţă, se numeşte tot Baciu. Poate că săcelenii nu ştiu, dar pădurea lor e plină de fenomene neobişnuite: sunete ciudate şi entităţi luminoase.

Mai mult, se pare că Pădurea Baciu de Braşov e survolată de OZN-uri. Cel puţin aşa arată fotografiile în care se văd obiecte metalice discoidale plutind deasupra copacilor. Nu sînt meteoriţi, nu sînt efecte optice generate de aparatul de fotografiat, nu sînt trucuri, nu sînt drone şi nu sînt nici măcar imagini slabe, din care poţi deduce orice. Fotografiile sînt clare şi înfăţişează obiecte zburătoare care nu par făcute de mîna omului. Aceste instantanee sînt cu atît mai credibile cu cît au fost luate de artistul Marius Dragomir, cu cîţiva ani în urmă, în timp ce se plimba prin zonă.

În exlusivitate pentru Monitorul Expres, el a povestit cum a descoperit că în această pădure se petrec lucruri stranii. Fotografiile din Pădurea Baciu-Săcele pot sta liniştite în galeria celor mai reuşite imagini cu OZN-uri din lume. Acesta e doar începutul. E de aşteptat ca, în curînd, echipe de oameni de ştiinţă şi ufologi să descindă pe dealurile de lîngă Săcele, în căutarea de dovezi care să explice misterioasele apariţii.

Iată că ciudăţeniile se propagă şi în alte părţi ale României, ajungînd la Braşov. Ca un făcut, locul bîntuit este tot o pădure, tot de stejari şi se numeşte tot Baciu. Cel care a adus în atenţia lumii această zonă este compozitorul Marius Dragomir, care locuieşte chiar la marginea pădurii. Nici lui nu i-a venit să creadă cînd a văzut ce a fotografiat. „Eu nu mă uit după OZN-uri. Pur şi simplu fotografiez peisaje. Prima poză în care am descoperit ceva ciudat e din 2005. Îmi cumpărasem un aparat de fotografiat şi mă jucam luînd cîteva cadre, de probă. Abia după ce am descărcat, am văzut ceea ce nici eu, nici Nicoleta nu am văzut cînd eram în pădure“, mărturiseşte artistul.

O poză clară, cu un OZN la fel de clar

Fotografia din 2005 înfăţişează „un disc metalic înclinat spre dreapta, cu două discuri mai mici sub el“, după cum descrie Marius Dragomir formaţiunea suspendată în aer. Ar putea fi orice, fiecare privitor vede altceva, în orice caz, avion, elicopter sau pasăre nu e. Dacă această fotografie mai poate semăna îndoială şi confuzie, imaginea din vara lui 2012 este mult mai explicită. Oricît de sceptici am fi, trebuie să recunoaştem că avem în faţa ochilor un obiect zburător neidentificat. Oricum, ceva cu o formă ovoidală, care n-avea ce să caute pe cerul de deasupra Pădurii Baciu, pe unde zboară doar păsările şi parapantiştii.



Cei pasionaţi de ufologie ştiu că o poză atît de clară, în care se vede bine forma OZN-ului, se întîlneşte mai rar în literatura de specialitate. „Fotografiile sînt pe bune, nu par trucate. Dar la fel de bine, acel presupus OZN poate fi şi o dronă“, crede Bogdan Bălaş, fotoreporter la Monitorul Expres. Marius a păstrat fotografiile făcute în spatele curţii, dar nu s-a gîndit să le facă publice. Astfel de fenomene stranii a tot văzut prin zonă, s-a obişnuit cu ele. N-are nicio explicaţie pentru ele, nu vrea să se lanseze în teorii fanteziste. Însă este convins că Pădurea Baciu este un loc special, astfel că apariţiile nu sînt chiar din senin. Nu sînt năluciri, martoră la întîmplări a fost şi Nicoleta, prietena lui.

A filmat un OZN triunghiular

Marius nu se consideră „un vînător de OZN-uri“. El doar face fotografii pentru sufletul lui. Că se întîmplă ca unele să nu fie banale, nu e vina lui. A făcut şi un film. De data aceasta, n-a avut nicio surpriză, ştia ce vrea să prindă în obiectiv: un triunghi de lumini. Într-o seară, a văzut pe cer nişte lumini dispuse triunghiular. A scos telefonul şi a început să filmeze. Nu se aştepta să se vadă ceva, era întuneric, iar aparatul nu era performant. Dar a avut noroc. „Se poate vedea clar cum luminile îşi schimbau culoarea, de la galben la verde. Aşa ceva nu era avion sau meteorit sau satelit. Nu erau semnalizări clasice.

 Obiectul mergea cam repede, îşi schimba direcţia, mergea în zig-zag. O luminiţă a pulsat şi apoi s-a stins. Apoi, a doua, iar a treia a făcut 3-4 flash-uri şi a dispărut în viteză“, descrie el imaginile care se succed pe filmare. Adăugînd şi această nouă dovadă, e limpede că se petrec cam multe evenimente inexplicabile în Pădurea Baciu-Săcele. Dar enigmele nu se opresc doar la acest nivel. Marius şi-a cumpărat casa de lîngă pădure acum 13 ani şi de atunci i s-au întîmplat mai multe lucruri stranii. Poate nu e deloc surprinzător, aceste întîmplări seamănă leit cu relatările din Pădurea Hoia-Baciu de la Cluj, semn că aceste două zone au ceva în comun. (sursa: monitorulexpres.ro)



„Cîteodată văd lumini incandescente în curte. Lumini care dispar rapid, dar puternice, ca şi cum cineva ar suda“, povesteşte braşoveanul. Dacă la început s-a speriat, acum nici măcar nu se mai miră. Uneori, formele luminoase sînt siluete umane. „Aceste năluci au cap rotund, trec cu viteze ameţitoare prin dreptul geamului. Au apărut de mai multe ori. Uneori, Nicoleta mă întreabă: «Ai văzut?». Nu sînt rodul imaginaţiei mele“, explică artistul. Mai mult decît nişte apariţii fantomatice, aceste „materializări de ectoplasmă“, cum le numeşte el, scot sunete foarte ascuţite sau foarte grave, de scurtă durată.

 Apariţiile luminoase sînt cam de statul unui om, însă Marius a văzut pe deal „entităţi înalte de 3-4 metri, traversînd pădurea uşor, ca umbrele. Cînd apar, trosnesc copacii sau bate vîntul şi se aude şi un trăsnet scurt, înecat“. Nu sînt entităţi malefice, el le percepe ca pe nişte „spirite bune ale pădurii“. Dar de ce apar în curtea lui? „Aici s-au dat cîndva lupte grele de-a lungul timpului, încă de pe vremea dacilor. Am găsit o piatră de mormînt din al Doilea Război Mondial. Eu locuiesc la o răscruce de drumuri, în zonă sînt 7 biserici laolaltă. În plus, sînt o fire senzorială, am canalele deschise, receptez mai uşor decît alţii, deşi chiar şi prietenii care vin la mine au remarcat că simt ceva special“, mărturiseşte el.
Share this article :

0 comentarii:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Alte articole interesante :

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2015. 12 Monkyes.Mistere.Enigme.Curiozitati. - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Omae
Proudly powered by Blogger